Istraživanje pokazalo: Ovo su najbolje godine za ulazak u brak

loading...

Poznato nam je da se danas brakovi sve češće završavaju razvodom, medjutim ovo bi moglo da se promeni. Naime, svetski naučnici su utvrdili koje je najbolje doba za ulazak u brak i njegovu sigurnu uspešnost. Godinama se činilo da je vek bolje venčati se kasnije, prenosi Vox.com.

Medjutim, najsvežiji podaci istraživanja poznatog američkog Univerziteta Utah ukazuju na to da su svi oni koji brak sklope posle 32. godine u mnogo većoj “opasnosti” da će se razvesti od parova koji se venčaju u kasnim dvadesetim.

I tako postavljamo pitanje koja je onda idealno doba za ulazak u brak i koja je najmanja šansa za razvod? Između 25-te i 32-ge godine, a u toj računici u obzir su uzeti društveni i demografski faktori, poput spola, rase, strukture porodice, religije i veličine mesta u kojem ta osoba živi.

 

–Trenutno za gotovo svaku osobu, kasne dvadesete godine čine se kao najbolje godine za ulazak u brak – ističe Nicholas H. Wolfinger, vođa tog istraživanja. Nudi i objašnjenje zašto je ljudima koji se venčaju u srednjim tridesetim teže ostati u braku. Takodjer spominje da oni koji čekaju srednje tridesete kako bi sklopili brak, možda nemaju iste predispozicije za brak, bilo zbog teške ličnosti ili poteškoća s uspostavljanjem medjuljudskih odnosa te stoga kod njih postoji mnogo veći rizik od razvoda.

 

A uz to, ističe da se pojedine osobe u tridesetim godinama koje bi i bile dobri bračni partneri osećaju sasvim dobro i solidno kao samci ili im odgovara da žive u vanbračnoj zajednici. Neki se ljudi koji odlažu svoj brak, previše naviknu na taj samački život i tako ne budu dobri bračni partneri ukoliko se ikada u budučnosti odluče braku dati šansu.